Çarşamba OSB İştişare Toplantısı Gerçekleşti

2019-09-14

 

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi.

Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı düzenlendi.

     Toplantıya Samsun Valisi ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Sn. Osman KAYMAK, AK Parti Samsun Milletvekili Sn. Fuat KÖKTAŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa DEMİR, Çarşamba Kaymakamı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Doc.Dr. Şükrü YILDIRIM, Çarşamba Belediye Başkanı Sn. Halit DOĞAN, Salıpazarı Belediye Başkanı Sn. Halil AKGÜL, Ayvacık Belediye Başkanı Sn. Halil KALAYCI, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Sn. Turgay BEGEN, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sn. Selahattin ALTINSOY, Samsun TKDK İl Koordinatörü Sn.Dr. Bülent TURAN, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet YILMAZ, Tokat Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gökalp COŞKUN, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve yatırım talebinde bulunan firma temsilcileri katıldı.

     Toplantıda sırasıyla Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Çarşamba OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet YILMAZ, Çarşamba Belediye Başkanı ve Çarşamba OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Halit DOĞAN, Çarşamba Kaymakamı ve Çarşamba OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Doç. Dr. Şükrü YILDIRIM, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa DEMİR, Samsun Valisi ve OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Sn. Osman KAYMAK birer konuşma yaptılar.

     Düzenlenen toplantı ile ilgili açıklama yapan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet YILMAZ; ‘Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi arazisinde imar ve parselasyon çalışmaları ile ilgili talep sahibi harita mühendisleri ve şehir plancılarından teklifler alındığını, kısa süre içerisinde 1/5.000 ve 1/1000 imar planı çalışmalarıyla eş zamanlı olarak parselasyon çalışmaları da yürütüleceğini, bu çalışmalar öncesinde yatırım yapma talebinde bulunan 100 firmanın temsilcileriyle, talep ettikleri arazi miktarı ve yatırım konularıyla ilgili bilgiler alınması ve parselasyon çalışmalarında yatırımcıların taleplerine göre parsellerin belirlenmesi hedefi ile bu toplantıyı organize ettiklerini söyleyerek, Çarşamba Organize Sanayi bölgesinde gelinen son durum SGK, Enerji Destekleri, Teşvikler ve Parselasyonların nasıl yapılacağına dair ve bundan sonraki süreçle ilgili bilgiler verdik. Katılımcı yatırımcıların sorularını Müteşebbis Heyet olarak ilk ağızdan cevapladık, yatırımcılarımıza her konuda yardımcı olmaya ve onların önünü açmaya gayret ediyoruz ve tüm katılıcılara teşekkür ederim.’ dedi.

     Çarşamba Belediye Başkanı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Halit DOĞAN yaptığı konuşmada; ‘ OSB’lerin şehirler için ciddi bir sanayileşme ve istihdam kaynağı olduğunun altını çizerek Samsun milletvekillerimiz ve sivil toplum örgütü başkanlarımız ile tüm gücümüzle süreci hızlandırmak için çalışıyoruz. Sanayicilerimiz ile birlikte Çarşamba ve çevre bölgelerde ki yatırımcıların Çarşamba OSB’ye yatırım yapması için tüm gayretimizi sarf edeceğiz, Bu gün burada Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri ile yatırımcı firma sahipleri bir araya gelerek yatırımlar hakkında görüş alış verişinde bulunularak çözüm noktasında istişareler yaptık. Belediye olarak TEKSTİLKENT Projemiz için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile görüşmelerimiz devam ediyor, Çarşambaya faydalı olacak tüm projelerde Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nı desteklemeye hazırız. Gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim. ” diye konuştu.

     Çarşamba Kaymakamı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Doc.Dr. Şükrü YILDIRIM yaptığı açıklamada; Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi proje teklifleri ve yer tahsisi için Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte çalışıyoruz. Ülkemize katma değer yaratacak tesislere yaptıkları destekler için Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Fuat KÖKTAŞ’ a ve Çarşambamız için uğraş veren tüm başkanlarımıza teşekkür ederdim.’ dedi.

     Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mustafa DEMİR yaptığı konuşmada; Çarşamba ilçesinde kurulması planlanan ve 2020 Yatırım Planına alınması öngörülen Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin Çarşamba ve bölge için çok önem arz ettiğini, bir an önce hayata geçmesi için büyükşehir olarak her türlü katkı vermeye hazır olduklarını ifade etti. OSB’nin kuruluşundan bugüne çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

     Ak Parti Samsun Milletvekili Sn. Fuat KÖKTAŞ yaptığı konuşmasında;’ Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi için bu gün burada bulunuyoruz. Projeye destek olan tüm başkanlara ve Sanayi Teknoloji İl Müdürümüz Sn. Selahattin ALTUNSOY’ a teşekkür ederim. Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme’ye hitap edecek sanayi inşası için toplantıyı organize ettik. Burada yaptığımız istişare sonuçlarına göre bir yol haritası belirleyeceğiz ve parselasyon yapılacaktır. Türkiye yatırım alanında ciddi reformlar yapabilen bir ülkedir. Çıkarttığımız reform paketleri ile sanayicimizin yanındayız, Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşüyoruz, yatırım teşviklerimiz artarak devam edecektir. Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile yürütülen TEKSTİLKENT projelerini de yakında takip ediyorum. Sanayi Bakanlığı yaptığımız teşvikleri değerlendiriyor. TEKSTİLKENT arazisini de devir alınarak çalışmalarımız devam edecektir. Talep halinde Çarşamba Şeker Fabrikası arazisini de yatırımlarda kullanmak üzere Çarşamba Organize Sanayi Bölgesine devir alabiliriz. Tüm katılımcılara teşekkür eder toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim.‘ dedi.

     Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Samsun Valisi ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Sn. Osman KAYMAK; ‘ Samsun bir tarım kentidir ancak, gelişme yönünden sanayileşmek zorundayız. Gelen taleplere baktığımda Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırım alanının yetmeyeceğini düşünüyorum. Taleplerin fazla olması Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını hızlandıracaktır. Yapılan bu yatırımlar ile birlikte Samsun göç veren değil göç alan bir il olacaktır. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi’nin 2020 yatırım palanına alınabilmesi için Ak Parti Samsun Milletvekili Sn. Fuat KÖKTAŞ ile tüm gücümüzle çalışıyoruz. Parselasyonlar yatırım talepleri ve istihdam edilecek kişi sayısına göre değerlendirilecektir. Amacımız mevcut yatırımcıların sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek suretiyle etkin üretim ve daha fazla istihdam sağlamalarını temin etmektir. Toplantıyı düzenleyen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Ahmet YILMAZ’ a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim.’ dedi.